TÜM ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!!

05 Oca

Sınavlarda Uyulması Gereken Kurallar

1- Öğrenci kimlik kartları sınav süresince masanın üzerinde ve görülebilecek şekilde olmalıdır.

2- Sınav esnasında her türlü araç-gereç alışverişi kesinlikle yasaktır.

3-Sınav esnasında öğrencilerin her ne sebeple olursa olsun kendi aralarında konuşmaları yasaktır.

4- Sınav süresi boyunca cep telefonları kapalı tutulmalıdır. Sıraların altında/üstünde veya görülür herhangi bir yerde olmamalıdır.

5- Sınavlarda gözetmen öğretim elemanları gerekli gördükleri takdirde öğrencilerin yerini değiştirebilir. Öğrenciler gözetmen öğretim elemanlarının uyarılarına uymak zorundadır.

6- Sınavlarda öğrencilerin oturdukları sıralarda ders ile ilgili/ilgisiz herhangi bir ders notu, kitap,elektronik cihaz vb. materyal bulundurmaları kesinlikle yasaktır.

7- Sınav salonunu terk eden öğrencilerin sınav bitimine kadar koridorda toplanmaları, koridoru terk edene kadar sınav soruları ile ilgili sözlü yorum yapmaları yasaktır.

8- Sınavların ilk 15 dakikası dolmadan öğrencilerin sınav salonunu terk etmesi kesinlikle yasaktır. Sınav salonunu terk eden öğrenciler her ne sebeple olursa olsun sınavın bitiş saatine kadar bir daha sınav salonuna giremeyecektir.

9- Sınav başladıktan 15 dakika sonra gelen öğrenciler sınava kesinlikle alınmayacaktır.

10- Sınav kurallarına uymayan öğrenciler hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde işlem yapılacaktır.