UZAKTAN BAĞLANTI PROGRAMI (EZ-CAST) KULLANIMI HAKKINDA

08 Kas

Fen-Edebiyat Fakültesi dersliklerindeki projeksiyonların kablosuz kullanılmasına yönelik uzaktan bağlantı programı (ez-cast) kurulumu için hazırlanan bilgilendirme kılavuzu web sitemizde 'Fakültemiz' başlığı altında 'Ez-Cast Kullanımı ve Program Kurulumu' menüsüne konulmuştur.

Projeksiyonla ders sunumu yapmak isteyen hocalarımızın kendi dizüstü bilgisayarlarına uzaktan bağlantı programı (ez-cast) yüklemeleri veya fakültemizden program yüklü bilgisayarları kullanmaları gerekmektedir. Bilgisayarlar Dekanlık binasından Z 025 nolu odada Reyhan AKGÜN’den temin edilmektedir.

Projeksiyonların periyodik bakımları teknik personel tarafından dönem başında yapılmış olup, tamamı sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Ancak bazen izinsiz bir şekilde cep telefonu veya başka cihazlarla projeksiyonlara bağlantı kurulması nedeniyle frekans çakışması yaşandığından anlık ve geçici bağlantı sorunu yaşanmaktadır. Bu tür sorunların yaşanması halinde, derslikte bağlantı kuran kişi varsa uyarılarak bağlantının kesilmesi sağlanmalıdır. Tüm bu tedbirlere rağmen sorunun aşılamaması halinde Teknisyen Ferruh GÜNOĞLU (Dahili telefon: 3800) veya Dekanlığımız personeli Reyhan AKGÜN (Dahili telefon : 3846) ile iletişime geçilmelidir.